What’s new

De kop is eraf, we zitten inmiddels in de tweede maand van het nieuwe jaar. Er zijn nieuwe maatregelen, we hebben allemaal een nieuwe manier van werken gevonden, een nieuwe wijze van sociaal contact, een nieuw leven. Design Post Amsterdam heeft óók een hoop nieuwigheden te delen.

Montis presenteert Ella Soft en Vico Lazy

Een uitgekiende schaalconstructie maakt de Ella tot een opvallend soepele draaifauteuil. Thuis én in de publieke ruimte. Naast de strakke originele variant is er nu de Ella soft. Met een gewatteerde binnenkant en subtiele ton-sur-ton stiknaden speelt de fauteuil in op het actuele verlangen naar meer zachtheid. De optie om aan de binnen- en buitenkant verschillende stof- en leervarianten te kiezen, biedt verrassende combinatiemogelijkheden. De Ella Soft is ontworpen door Niels Bendtsen.

Vico Lazy is het ‘zusje’ van eetkamerstoel Vico. Precies zo elegant en compact. Maar met zijn verlaagde, gekantelde noten- of eikenhouten onderstel is het fauteuiltje zeer geschikt voor verschillende toepassingen. In de slaapkamer, om te relaxen bij de open haard of voor een koffiemoment met uitzicht op de tuin. Door de slimme, vloeiende constructie van zitting, arm- en versmalde rugleuning garandeert de stoel maximaal comfort en bewegingsvrijheid. De Vico Lazy is ontworpen door Geert Koster.


Arco introduceert twee nieuwe tafels.

Als 116 jaar oud familiebedrijf doet Arco al meer dan een eeuw waar ze goed in zijn: tafels maken. Al 4 generaties staat vakmanschap en de liefde voor hout centraal. Hierbij gaan ambacht en moderne techniek hand in hand. Het is hun missie het traditionele vakmanschap te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21e eeuw. Heel gek is het dus niet dat ze in ieder geval twee nieuwe tafels presenteren: Kami en Cast.

De Kami is een houten modulaire design tafel die is ontworpen om met gemak en naar wens te configureren, waarbij eindeloos in lengte geschakeld kan worden in verschillende uitvoeringen. Van een kleine intieme setting tot een grote blikvanger in een vergader- en boardroom omgeving. De volledig houten design tafel is beschikbaar in een ronde of ovale vorm voor zowel het blad als de kolom(men). De moderne tafel brengt een duurzaam ontwerp en organische vormen samen tot een tijdloos design voor de woon- en werkomgeving.

De Kami-collectie is in samenwerking met Occony ontwikkelt. Occony biedt de Kami-tafels aan in een circulair plaatmateriaal dat gemaakt is van bio-based afvalstromen en voorzien van een fineer toplaag.

De Cast is de derde tafel in Arco’s Local Wood Collection. ‘Local Wood’ verwijst naar het initiatief van Arco om hout te gebruiken uit de buurt van de fabriek, waardoor de negatieve impact op het milieu wordt verminderd en gebruik kan worden gemaakt van lokale expertise. De Cast-tafel is een voortzetting van Arco’s experimenten met traditie. Er is namelijk gebruik gemaakt van gerecycled gietijzer dat de robuuste basis vormt voor een tafelblad van 100% PEFC-gecertificeerd massief eiken. Het hout wordt vervolgens afgewerkt met een watergedragen lak.


Eikelenboom presenteert nieuwe designs van Hollands Licht

Onder de naam Hollands Licht ontwerpt en produceert Eikelenboom een collectie designverlichting van Nederlandse bodem. Het assortiment bestaat uit vernieuwende producten van talentvolle ontwerpers. Hollands Licht gaat een bestaande lijn uitbreiden en zal ook een nieuw product lanceren. Ook hebben ze zojuist een nieuwe brochure gepresenteerd.

Eikelenboom is importeur en agent van designverlichting uit o.a. Italië, Spanje, Duitsland, België en Scandinavië. Vibia heeft bijvoorbeeld ook verschillende nieuwe producten geïntroduceerd zoals onder andere Sticks en Top. Dit en nog veel meer producten worden toegevoegd aan de vele collecties en merken die Eikelenboom vertegenwoordigd.


Arper valt in de prijzen met Adell

Eén van de nieuwste ontwerpen van Arper, Adell, is in de prijzen gevallen. Meervoudig zelfs. Adell, ontworpen door Lievore + Altherr Désile Park is bekroond als “Best of Best” op de Iconic Awards 2021: Innovative Interior in de categorie meubilair. Daarnaast heeft Adell nog een prijs gewonnen, namelijk bij de Archiproducts Design Awards. Ditmaal is Adell gekozen uit 700 overige deelnemers uit de hele wereld, wederom in de categorie meubilair.


Casala presenteert vernieuwde Boston Phonebooth

In steeds meer open-office omgevingen is behoefte aan privacy voor telefoneren, inlezen en geconcentreerd werken. Boston fungeert als een geluidsabsorberende room-in-room oplossing waarmee eenvoudig extra werkplekken worden gecreëerd. In samenwerking met designer Bruno Vermeersch, is de Boston Phonebooth geüpdatet. De glazen deur sluit nu nog beter af door de toevoeging van een magnetische sluiting en een rubber profiel. Hierdoor wordt binnen Boston een geluidsreductie van maar liefst 38dB gerealiseerd. Daarnaast zijn het ventilatiesysteem en de LED-verlichting verder geoptimaliseerd in functie en design.


Nieuw merk: XAL

Binnenkort zal XAL zich bij Design Post Amsterdam voegen. XAL is een producent van armaturen en verlichting voor retail, kantoor, hotel, en privé. Bij XAL begint het allemaal met een passie voor licht. Ze werken al 30 jaar samen met lichtontwerpers, architecten en engineers om armaturen van de hoogste kwaliteit op maat te ontwikkelen; die indruk maken met zowel hun stijl als esthetiek. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van XAL en hun deelname bij Design Post Amsterdam.


Kvadrat goes American

Het Deense textielmerk Kvadrat markeert 2021 door onafhankelijk op de Noord-Amerikaanse markt te gaan opereren. Kvadrat heeft zijn eerste kantoor in de VS geopend en showrooms in Grand Rapids, Michigan en is in voorbereiding op het openen van showrooms in Los Angeles en New York later dit jaar. Kvadrat gaat werken met gewaardeerde ontwerpers Jonathan Olivares en Erwan Bouroullec. De nieuwe showrooms zullen fungeren als strategische ‘lokale hubs’ om de Amerikaanse markt en haar wereldwijde klantenkring lokaal te kunnen bedienen.


Design D i s t a n c e

Design Distance is het nieuwe evenement van Design Post Amsterdam waarbij Arco, Montis, de merken die Eikelenboom vertegenwoordigd zoals Luceplan, Vibia en Hollands Licht; maar ook Casala, Arper én Kvadrat hun nieuwste producten presenteren.

Op deze kleinschalige 3-daagse beurs kunnen bezoekers een tijdslot boeken en op veilige afstand nieuwigheden komen bewonderen. Vanwege de laatste Covid-19 maatregelen is Design Distance afgelast, maar we wachten op betere tijden en zullen een nieuwe datum prikken en verwelkomen u dan graag in de vernieuwde showrooms van Design Post Amsterdam.


site by de heren van