Terugblik GLUE amsterdam

Van 18 tot en met 20 september maakte onze bezoekers kennis met de vernieuwde showrooms van Design Post Amsterdam tijdens de eerste editie van GLUE amsterdam connected by design.

Wij ontvingen onze eerste bezoekers op donderdagavond, de officiële aftrap van GLUE 2020. Als een van de GLUE HUBS was bij ons het openingsdebat, die plaatsvond in het Stedelijk Museum, live te volgen. De host van de avond was Andrew Makkinga. Tafelgasten waren Mina Abouzahra, Thami Schweichler – Makers Unite, Sheryl Leysner – Ruwe Bolster Lamps & Furniture, David Heldt – co-founder GLUE, Ruben de la Rive Box – Rive Roshan, en Reinder Bakker – Overtreders W.

Van vrijdag tot en met zondag was onze showroom geopend, met op vrijdag interactieve tours en afsluitend een besloten vrijdagmiddagborrel. Onze bezoekers konden ontdekken op interactieve wijze hoe de merken (Arco, Arper, Casala, Eikelenboom, Kvadrat en Montis) inspelen op hedendaagse thema’s als InclusionSustainabilityBack to Work en Travel “Light” .

Inclusion

Arper: Bardi’s Bowl Chair

Lina Bo Bardi werd in 1914 in Rome geboren. Met haar Studio d’Arte Palma realiseerde Lina Bo Bardi een groot aantal spraakmakende projecten die tot op de dag van de vandaag de architectuurgeschiedenis in Brazilië en ver daarbuiten hebben beïnvloed. Vlak voor haar overlijden werd het Instituto Lina Bo e P.M. Bardi opgericht. Samen met dit Instituto ontwikkelt Arper de Bardi Bowl Chair. Deze was al in 1951 door Lina Bo Bardi ontworpen en later door Arper opnieuw in productie genomen. De opbrengsten van de verkoop van de fauteuil komen ten goede aan het Instituto Lino Bo e P.M. Bardi. 

Mensen maken Montis

Bij Montis werken ze met en voor enthousiaste mensen die positief in het leven staan. In Nederland, of ver daarbuiten. De professionals uit de vormschuimerij, de plakkerij, het naaiatelier en de stoffeerderij spannen zich samen in voor een perfect eindproduct. Hun vakmanschap en verbondenheid met het merk is groot. Niet voor niets vieren veel collega’s hun 25- of 40 jarig-jubileum bij Montis. De meeste materialen en onderdelen kopen ze in Nederland of zo dicht mogelijk bij huis in.

Hollands Licht door Eikelenboom

Onder de naam Hollands Licht ontwerpt en produceert Eikelenboom een eigen collectie verlichting van Nederlandse bodem. De collectie van het jonge merk Hollands Licht bestaat uit tijdloze designverlichting, ontworpen door Nederlandse designers. Een van de merken die Eikelenboom vertegenwoordigd. Het assortiment kenmerkt zich door bijzonder materiaalgebruik en een spannend spel tussen licht en donker. Zo biedt Eikelenboom via Hollands Licht biedt een podium aan lokaal talent.

Sustainability

Local Wood by Arco

Wat mooi is hoeft niet van ver te komen… en daarom kopen wij het hout voor onze Local Wood-collectie dichtbij, in het gebied rondom onze fabriek in Winterswijk. En behalve mooi, is het voor ons ook logisch om hout uit onze eigen regio te gebruiken. Bovendien hoeft het hout dat we gebruiken niet ver vervoerd te worden en dat is beter voor het milieu.

Kvadrat Really

Kvadrat Really reageert op het wereldwijde probleem van afvalverspilling. End-of-life textiel wordt geupcycled naar materialen die gebruikt kunnen worden in de design- en architectuurwereld. Wat ook helpt bij de bewustwording van het gebruik van materiaal en verspilling. Zo zijn producten als Solid Textile Board en Acousitic Textile Felt ontstaan uit end-of-life katoen en wol uit onder andere cut offs van Kvadrat.

De Montis Methode

De speelse vormentaal ontleent zijn flexibiliteit aan het vormschuimen. De vormschuimerij van Montis is uniek in Nederland. Tijdens dit productieproces wordt een frame van gebogen stalen buizen omgoten met polyurethaan-schuim. Die manier van werken minimaliseert het restafval, garandeert zitcomfort, een lange levensduur en grote creatieve vrijheid.

Casala Circular

Casala heeft in nauwe samenwerking met Der Grüne Punkt stoelen geproduceerd waarvan de zitting en rugleuning vervaardigd zijn uit 100% gerecycled plastic huisafval. Voor zowel Der Grüne Punkt als Casala is de productie van de Curvy Family Recycled stoelen een belangrijk project gezien de gestelde eisen aan techniek, kwaliteit en innovativiteit.

Back to Work

Bricks Meeting by Casala

Bricks Meeting is het toonbeeld van een moderne werkomgeving: een zakelijke semi-gesloten ruimte gecombineerd met een huiselijke uitstraling. Een uitkomst voor scrumsessies en multidisciplinaire meetings. Fraai vormgegeven en met geluiddempende eigenschappen waardoor je je makkelijk kunt afzonderen. Om samen te werken, kennis te delen of juist even afstand te nemen van de dagelijkse routine.

Arper “Back to Our Spaces”

Distance, not distanced. Het is september, iedereen keert terug van vakantie én na het vele thuiswerken terug naar kantoor. Arper heeft hierop ingespeeld met hun Back to our Spaces plan. Shared Environments moeten heringedeeld worden, flexibiliteit is belangrijker dan ooit, iets waar Arper altijd al de voorloper is. Arper heeft een uitgebreid plan geschreven hoe we om moeten gaan met afstand, zonder elkaar uit het oog te verliezen.

Travel “Light”

Het effect van Licht – Eikelenboom

Een goede akoestiek is essentieel voor een gezonde werkomgeving. Net als licht heeft geluid geen vaste vorm en kan daarom een complex onderwerp zijn bij het inrichten van een ruimte. Met akoestische verlichting vang je twee vliegen in één klap! Er is een flinke ontwikkeling gaande binnen deze categorie. Hoogwaardig textiel, gewatteerde vullingen, panelen en doordachte vormen uiten zich in producten die zowel visueel als akoestisch comfort bieden.

Local Wood by Arco

Wat mooi is hoeft niet van ver te komen… en daarom kopen wij het hout voor onze Local Wood-collectie dichtbij, in het gebied rondom onze fabriek in Winterswijk. En behalve mooi, is het voor ons ook logisch om hout uit onze eigen regio te gebruiken. Bovendien hoeft het hout dat we gebruiken niet ver vervoerd te worden en dat is beter voor het milieu.

site by de heren van