Ria

Het gebruik van kleur in Ria van Kvadrat is geïnspireerd op het Pointillisme, de schildertechniek waarbij levendige kleurvlakken worden opgebouwd door de toepassing van puur pigment in nauwkeurige, individuele punten. Elke kleurstelling van Ria brengt drie kleuren garen bij elkaar. De basis van het textiel bestaat uit een dunner garen in één kleur, waardoor twee kleuren grover garen worden geweven voor subtiel geweven puntjes van kleur over het oppervlak.

Zachtere kleurstellingen omvatten een achtergrond van eendeneiblauw met tonen van sleutelbloem en goudgeel, steen met winterwit en lavendel en natuurlijk wol met stoffig roze en dennengroen. Vergelijkbare kleuren spelen over donkere varianten van Ria, die zijn geweven met een houtskoolbasis. Gedurfdere versies van zowel lichtere als donkerdere kleurstellingen nemen garen op in echt oranje en kobaltblauw.

Net als bij het optische mengsel gemaakt door de Pointillisten, creëren de gefragmenteerde kleuren van Ria een subtiel glinsterend effect, dat wordt versterkt door het gebruik van viscose. Ria zet de exploratie van de drie-dimensionale structuur voort gevonden in de collectie van Kvadrat/Raf Simons en heeft een uitnodigende stoere textuur.


Ontwerp:

Raf Simons

Materiaal:
84% new wool, 12% viscose, 4% nylon

Rol breedte:
140 cm

Overig:
De Ria komt in 15 kleuren.
Bekijk alle kleuren.

site by de heren van