Remix 2

Remix is een wollen bekledingsstof, gecreëerd door de vermaarde Italiaanse ontwerper Giulio Ridolfo. Remix wordt van menggarens gemaakt, waarbij elke draad uit drie verschillende kleuren bestaat. Voor elk kleurenschema worden twee verschillende draden gebruikt. Dit resulteert in een spel van onregelmatige kleuren op het oppervlak van de stof. Remix is in veel kleuren verkrijgbaar, variërend van brandrode en -oranje, vaalblauwe en groene en subtiel antraciete schakeringen tot natuurlijke tinten geel, beige en lichtbruin.

Giulio Ridolfo heeft veel ervaring in de mode-industrie; hij heeft gewerkt voor Moroso, Vitra, Tod’s en Gianfranco Ferré. Deze achtergrond manifesteert zich in veel van zijn werk met textielen.

Zijn aanpak is te vergelijken met het maken van patchwork – hij verzamelt en combineert fragmenten uit de realiteit in de vorm van beelden, kleuren, patronen en texturen. Afgezien van Remix heeft hij voor Kvadrat ook de populaire textielen Steelcut en Steelcut Trio gekleurd, in samenwerking met de Nederlandse wever Frans Dijkmeijer.

Ontwerp:
Giulio Ridolfo

Materiaal:
92% wol, 8% nylon

Rol breedte:
135 cm

Overig:
28 kleuren
Bekijk alle kleuren

site by de heren van