Lucky

Lucky wordt vervaardigd uit een gedraaid kabelgaren dat speciaal voor dit ontwerp werd ontwikkeld en bestaat uit 100 % Nieuw Zeeland wol. Het vloerkleed wordt met de hand geknoopt door bekwame vaklieden uit Noord-India. Losse draden worden aan een lus bevestigd en vervolgens door de scheringdraden twee aan twee samengeknoopt waar ze eindigen in een gesneden franje. Daardoor krijgt het karpet een charmante, onafgewerkte uitstraling.

Dit volle, warme en duurzame karpet, doet natuurlijk aan en nodigt uit tot aanraken. Het is geschikt voor een groot aantal uiteenlopende interieurs. De knopen doen denken aan kleine rozetjes. De inspiratie voor dit ontwerp heeft Karin An Rijlaarsdam in Brazilië gezocht. ‘Het fascineert me altijd weer hoe diep ritme en dans hier in de cultuur verankerd zijn en een brug vormen tussen de verschillende generaties en sociale lagen,’ legt ze uit. ‘Op een dag vond ik een prachtige “afoxé”, een slaginstrument dat met de hand wordt gemaakt van een kalebas met daaromheen een net van geknoopt touw en kralen. Dit Afro-Braziliaanse instrument wordt vaak gebruikt in religieuze en aan activisme gerelateerde muziek- en dansvoorstellingen.
De afoxé werd enorm populair in Bahia, in het noorden van Brazilië, voor mij een van de mooiste plaatsen ter wereld. Het geknoopte touw om het instrument vormdede inspiratie voor het handgeknoopte ontwerp van Lucky.’

Ontwerp:
Karin An Rijlaarsdam

Materiaal:
100 % wol

Afwerking:
Handgeknoopt

Hoogte:
27 mm

Standaard afmetingen:
Maximale afmetingen zonder franjes: 300 cm × 300 cm

Overig:
5 kleuren

site by de heren van