Hallingdal 65

De eerste stof van Kvadrat ‘Hallingdal’ is uitgegroeid tot het archetype van wolstoffen. De buitengewoon duurzame meubelstof werd in 1965 ontworpen door Nanna Ditzel, en is nu verkrijgbaar in een geüpdatet kleurenschema: Hallingdal 65.

Hallingdal 65 wordt gemaakt van wol en viscose, materialen die elkaar goed aanvullen. Wol zorgt voor een uitstekende duurzaamheid en exibiliteit en viscose geeft de kleuren diepte en glans. De beide materialen worden vóór het spinnen geverfd, wat de rijke textuur van de stof extra benadrukt.

De stof is verkrijgbaar in 58 kleurenschema’s: sommige zijn effen, voor andere worden 2 verschillende kleuren garen gebruikt, en voor de rest worden effen garens in combinatie met gemêleerde garens gebruikt. Veel van de kleuren vinden hun oorsprong in het originele kleurassortiment, inclusief de 22 nieuwe kleuren, die als het ware ‘opnieuw zijn ontdekt’. Het veelzijdige palet bestaat uit neutrale en krachtige primaire kleuren en de favoriete tinten van de designer, te weten turkoois en roze.

Hallingdal werd sinds de oprichting van Kvadrat zonder onderbreking door het bedrijf geproduceerd. Tot op de dag van vandaag is Hallingdal een van de best verkochte stoffen uit de Kvadrat-collectie. Het veelzijdige design is in al die jaren in heel veel interieurs gebruikt, o.a. in huizen, ziekenhuizen, vliegvelden en treinen.

Ontwerp:
Nanna Ditzel

Materiaal:
70% new wool, 30% Viscose

Rol breedte:
130 cm

Overig:
58 kleuren
Bekijk alle kleuren

site by de heren van