Cross

In de collectie Cross heeft Hella Jongerius een herinterpretatie gegeven van het traditionele getufte karpet op een manier die unieke visuele interactie creëert tussen het karpet en de vloer eronder. Er zijn drie designs in de collectie: Cross Cut, Cross Border en Cross. In alle drie designs wordt het tactiel getufte oppervlak omringd door een sterke silhouet dat in gelijke mate zowel eigentijds als comfortabel is. Levendige viscosedraden worden gesponnen met scheerwol, en creëren een melange effect.

De eenvoud van Cross heeft een iets traditionelere uitstraling waarin een grafische silhouet gecombineerd wordt met een uiterst tactiele constructie. Het weggesneden effect van blokrafels aan de randen maken het karpet af.

Het kleurenpalet van de Cross-serie omvat gewaagde tinten alsmede gedempte natuurtinten en grijstinten voor extra warmte en drama voor de designs. Handgetuft door ambachtslieden in India met garens van luxe nieuwe wol en viscose, de speciaal ontwikkelde antislip achterzijde van het Cross-tapijt maakt het geschikt voor een breed scala aan vloeren.

Ontwerp:
Hella Jongerius

Materiaal:
60% new wool, 40% viscose

Afwerking:
Getuft

Hoogte:
11 mm

Maximale afmetingen:
400 cm x 1000 cm

Overig:
9 kleuren

site by de heren van