Catifa Up

In eerste instantie lijkt de nieuwe stoel als twee druppels water op de bestaande Catifa 53. Maar er is toch echt sprake van een geheel nieuw ontwerp. De rugleuning van de Catifa Up is acht centimeter hoger dan die van zijn bekende broertje. Dit geeft de gebruiker niet alleen een nog groter zitcomfort, maar zorgt er ook voor dat de Up een wat statiger, misschien zelfs chiquere uitstraling heeft.

Dit laatste komt tot zijn recht in de zogenaamde Soft-versies. Deze uitvoering – exclusief voor de Up – heeft extra dik gestoffeerde zitkuip. Er is buitengewoon veel aandacht besteed aan de gedetailleerde stiksels van de stoffering, zowel in stof als leer. De van oorsprong eenvoudige kunststof Catifa is nu een stoel die in geen enkele directiekamer of high end vergaderruimte zou misstaan.

Exclusief voor de Catifa Up zijn de verfijnd vormgeven aluminium armleggers. Deze zijn in matglanzend aluminium of in zwarte of witte lak uitgevoerd, geheel in overeenstemming met de kleur van het frame. Het onderstel is leverbaar met een vierteens aluminium onderstel of een vijfteens onderstel met hoogteverstelling. Het onderstel kan, net als de armleggers, in matglanzend aluminium of in zwarte of witte lak worden besteld.

Design: Lievore Altherr Molina

Opties: De Catifa Up kan een Soft-versie stoffering krijgen. Ook is deze verkrijgbaar met zelf-remmende wielen.

Fotografie: Marco Covi

site by de heren van