Bambusa

Bambusa van Kvadrat, een rijk en elegant karpet vervaardigd uit bamboe. Bambusa combineert een rijke, dichte structuur met levendige kleuren tot een opvallend effect. Het karpet werd ontworpen door Ulf Moritz en Felix Diener en heeft een geheel eigen uitstraling: levendig en toch subtiel. De ongebruikelijk dichte structuur van Bambusa bevat meer dan 2,2 miljoen bamboedraden per vierkante meter.

Deze compactheid, de 12mm hoge pool en de subtiele glinsterende bamboegarens geven het karpet een onverwacht diepe en elegante glans. En wat ook belangrijk is, is dat de gebruikte bamboegarens zacht, slijtvast, natuurlijk en duurzaam zijn. Verder zijn ze antibacterieel, hypoallergeen, goed geluidsabsorberend, bieden ze uitstekende kleurzuiverheid en helpen ze het klimaat in de ruimte te reguleren door vocht te absorberen bij hoge luchtvochtigheid en dit weer vrij te geven als de lucht te droog wordt.

Dankzij het innovatieve ontwerp blijft Bambusa mooi door de jaren heen. Felix Diener: “Het karpet, met zijn natuurlijk levendig oppervlak, ontwikkelt mettertijd een mooie ouderdomsglans: naarmate sommige draden plat gaan liggen ontstaat een schitterende, zijdeachtige glans.”


Ontwerp:
Ulf Moritz en Felix Diener

Materiaal:
100% bamboeAfwerking:
GetuftHoogte:
12 mmMaximale afmetingen:
450 cm x 700 cmOverig:
20 kleuren

site by de heren van