Aztec

Comeback van een stoere huisgenoot

Met zijn bolle, robuust-zachte uiterlijk biedt bank Aztec geborgenheid. Hij omarmt gebruikers aan alle kanten. 

1981. Het is het jaar waarin IBM de eerste personal computer op de consumentenmarkt introduceert, Ronald Reagan zijn loopbaan als president begint, Doe Maar de hitparade domineert met de elpee Skunk en Indiana Jones het witte doek verovert in Raiders of the lost Ark. Ook directeur Paul van den Berg herinnert zich 1981 als een doorbraakjaar. ‘De Aztec lanceerde Montis als producent van eigentijdse designmeubels, gaf ons vleugels in het circuit.’ Met zijn identieke hoogte en breedte voor rug- en armleuningen bewees de robuuste bank zich jarenlang als een opvallende nieuwkomer in het Nederlandse meubellandschap. ‘Hij heeft wel iets van een moderne Chesterfield, met vormen die nog steeds tot de verbeelding spreken.’ 

Uitbreidbaar
Daarom verdient het klassieke ontwerp van Gerard van den Berg een comeback. In een aangepaste versie, met een verbeterd binnenwerk. De nieuwe vulling zorgt ervoor dat de bank karakteristiek bol is, maar strakker oogt dan zijn originele voorganger. Door de royale hoogte en breedte van de rug én de armen komt de Aztec tegemoet aan de ‘modulaire’ verlangens van gebruikers. Een rug kan aansluiten op een arm, waardoor eenvoudig een hoekbank of een op maat gemaakte, verlengde versie ontstaat. 

Geborgenheid
De stevige, vlakke breedte van rug en armen heeft nog andere voordelen. Je kunt er gerust op zitten en probleemloos een dienblad, stapel boeken of laptop neerleggen. Een interessant functioneel detail vormen de schuine inkepingen aan de binnenkant. Ze zorgen voor maximale ondersteuning en verhogen het comfort. Wie dwars op de bank gaat zitten – of liggen, met de rug tegen een hoge armleuning ¬– zal merken dat de gerieflijkheid gelijk blijft. 

De Aztec is een stoere, zachte huisgenoot die geborgenheid biedt en gebruikers aan alle kanten omarmt. Even weggeweest, eindelijk terug : de Aztec. In een actueel jasje: met stoffen of leren bekleding en talloze kleuropties.

site by de heren van