Aava

Al sinds de introductie in 2013 is de Arper Aava een groot succes. De stoel en barkruk – beide ontworpen door de Finse designer Antti Kotilainen – hebben een herkenbaar maar tegelijkertijd bescheiden silhouet. Hierdoor kan de Aava moeiteloos in ieder interieur ingepast worden.

In de afgelopen twee jaar heeft de Aava steeds meer varianten gekregen. Hierdoor kun je inmiddels met recht spreken van een ‘familie’. De oorspronkelijke versie is voorzien van een houten kuip. Naar keus kan deze geheel op gedeeltelijk met stof of leer worden bekleed. Eerder dit jaar is ook een Aava met een kuip in kunststof geïntroduceerd. Deze kuip is leverbaar in zes aansprekende kleuren die ook onderling goed te combineren zijn. Nieuw is ook dat de onderstel in matzwarte of matwitte lak kan worden gespoten, naast de bestaande versies in chroom.

Voor 2016 staat een nog verdere uitbreiding van de Aava-reeks gepland. De kunststof kuip kan ook dan met een frontstoffering worden geleverd. Hierdoor ontstaat een scherp geprijsde en zeer concurrerende stoel. De kunststof kuip is vanaf het nieuwe jaar ook beschikbaar voor de Aava barkrukken.

Ontwerp:
Antti Kotilainen

Afwerking:

Zitting:

  • Stoel: in onze showroom staat de stoel met een kunststof kuip. Tevens is de zitting van de stoel verkrijgbaar in diverse mogelijkheden.
  • Barkruk: de barkruk staat in onze showroom met een houten kuip, een witte kunststof kuip en een volledig gestoffeerde kuip. Tevens is de zitting van de barkruk verkrijgbaar in diverse mogelijkheden.

Onderstel:

  • Stoel: een gelakt stalen sledeframe. Het onderstel van de stoel is tevens verkrijgbaar in andere opties.
  • Barkruk: houten onderstel. Het onderstel van de barkruk is tevens verkrijgbaar in andere opties.

Overig:
De Aava is stapelbaar en in verschillende hoogtes verkrijgbaar.

 

 

 

site by de heren van