top of page

Mae Engelgeer

Textielontwerper

mae-engelgeer-about-1072x1500-1
cc-tapis_Mindscape-1-by-Mae-Engelgeer_photo-by-Marina-Denisova-__marinadenisova_-scaled
ArtDirectionMaeEngelgeer
Vivid-1-2500

DPA Talk #14:
Merging Textile and Interior

De textielindustrie is lange tijd het ondergeschoven kindje geweest maar is al geruime tijd bezig aan een opmars. Moderne machines kunnen de meest intrigerende patronen verwerken door nieuw ontwikkelde technieken. Handwerk blijft een wezenlijk onderdeel van deze industrie om tot bepaalde processen of samples te komen. Textiel heeft hierdoor in de architectectuur in zijn algemeenheid en het interieur in bijzonder een heel eigen plek verworven. DPA Talk #14 ging Mae Engelgeer dieper in op de rol die textiel speelt in verschillende aspecten van het interieur. Mae studeerde af aan het AMFI waarna ze de prestigieuze Master in Toegepaste Kunsten aan het Sandberg Instituut volgde. 

Kenmerkend is een typisch en duidelijk gebruik van kleur, geometrische vormen en lineaire elementen – aspecten waarmee ze een sterke herkenbare stijl heeft ontwikkeld.  
Naast het ontwikkelen van haar eigen collecties werkt Mae Engelgeer samen met merken over de hele wereld aan projecten variërend van textielproducten en meubelontwerp tot materiaalonderzoek en art direction tot grootschalige installaties en openbare kunstwerken.

bottom of page