Swedbank Headquarters

Project: Sundbyberg, Sweden
Architect: 3XN Architects, Copenhagen
Interior Architects: Tengbom, Stockholm

Gebruikte stoffen van Kvadrat:
Meubilair: Clara, Canvas, Hallingdal en Remix.
Gordijnen in vergaderruimtes: Ster, Zoom, Lucht, Tijd en Plot.

De stoffen van Kvadrat worden overal in het nieuwe hoofdkantoor van de Swedbank gebruikt.
Het interieur van het gebouw is ontworpen om een ​​inspirerende omgeving te creëren. Deze weerspiegelt de kernwaarden van de bank: openheid, eenvoud en zorg. Het architecturale thema is een gevouwen triple-V-structuur, die een uitnodigende, democratische omgeving creëert met een focus op vergaderingen. Vergeleken met een traditioneel kantoor, bevinden werknemers zich in dit kantoor dichter bij elkaar op ongestoorde werkeilanden. Dit zorgt voor betere interne communicatie en visueel contact tussen afdelingen.

De interieurarchitecten van Tengbom hebben ook klantgerichte producten gemaakt voor het pand. Deze combineren de drie soorten kantooromgevingen: vaste kantoorruimtes, flexibele units voor bezoekende collega’s en ‘touch-down’-ruimtes voor informele vergaderingen. Het gebouw beschikt ook over drie dakterrassen en servicefaciliteiten die rond een centrale as zijn gerangschikt.
De ambitieuze duurzaamheidsstrategie en toewijding van Swedbank wordt weerspiegeld in de bouw van het hoofdkantoor. Het is compact ontworpen voor optimale energie-efficiëntie en heeft een Gold-certificering gekregen van het Zweedse duurzaamheidsbeoordelingssysteem, de ‘Miljöbyggnad’. De meubelen zijn ook goedgekeurd door de criteria van de Zweedse Environmental Management Council (MSR).

Meubelen zoals stoelen, banken en poefs, samen met wandpanelen, zijn bekleed met Clara, Canvas, Hallingdal en Remix. Ster, zoom, lucht, tijd, plot zijn gebruikt voor de gordijnen in vergaderruimtes.

‘We kozen voor Kvadrat-textiel vanwege de duurzaamheid – vanuit zowel milieu – als productkwaliteitsperspectieven. Hun fijne stoffen kunnen na verloop van tijd behouden blijven. Bovendien vereiste de projectomvang en -diversiteit weefsels met een consistente kleurschaal en een gevarieerde structuur die aan de milieueisen voldeden!’ – Linn Sylvan & Kristina Jonasson, Architects at Tengbom

site by de heren van