GLUE amsterdam connected by design

Design Post Amsterdam is één van de founding partners van én HUB tijdens de tweede editie van GLUE amsterdam connected by design. GLUE is een 4-daagse design route voor én door Amsterdamse designers, architecten, creatieven, showrooms en ander professionals uit de industrie.

Tijdens GLUE amsterdam connected by design presenteerden onze merken hun nieuwste producten of collecties. Daarnaast waren er productlanceringen én meet & greets met designers. Op deze pagina staan alle nieuwigheden en collecties nog eens onder elkaar.

Nieuwigheden en collecties

Kata, het nieuwste design van Altherr Désile Park voor Arper, is een duurzaam geproduceerde fauteuil. Hij is gemaakt met behulp van innovatieve 3D-breitechnologie die algeheel materiaalverspilling vermindert. De zitting is bovendien gemaakt van vezels uit gerecyclede PET-flessen. We zien steeds vaker dat deze duurzame materialen toegepast worden om zo de plastic afvalberg te verkleinen.  De Kata is zowel binnen als buiten toe te passen.

De Kinesit Met is een design van Lievore Altherr Molina voor Arper en is in een nieuw jasje gestoken. Kinesit is Arper’s eerste bureaustoelen serie en tegenwoordig met oneindig veel mogelijkheden te combineren. Het ontwerp is licht en minimaal en de zitting en rugleuning zijn onafhankelijk instelbaar. Kinesit heeft een ingebouwd synchroon mechanisme dat subtiel is verborgen onder de stoel. De Kinesit is ook zonder armleuningen te verkrijgen.

De Aston Club collectie van Arper is uitgebreid met de Aston Club Low Back. De Aston is een tijdloos en duurzaam ontwerp van Jean-Marie Massaud en voor het eerst geïntroduceerd in 2006 en inmiddels is het een complete collectie. De Aston Club Low Back breidt de bestaande collectie uit met ergonomisch comfort en minimalistiche stijl De ergonomische polyurethaan schaal is gemaakt van gerecycled plastic, en er is geen lijm gebruikt. Dit maakt de fauteuil 100% recyclebaar.

De Mixu van Arper is een duurzame en veelzijdige collectie stoelen en krukken in verschillende uitvoeringen. De rustige uitstraling en ontwerp doet niet af aan de bijna oneindige combinatiemogelijkheden. Mixu is speels en verfijnd. Het is mogelijk zelf combinaties maken in kleuren en materialen van de zitting, rugleuning en het onderstel en de onderdelen zijn van gerecycled plastic, FSC gecertificeerd hout, stof of leer. Het design is tot stand gekomen in samenwerking met Gensler en is ontworpen met duurzaamheid in het hart.

Eenvoud, terughoudendheid, 360 graden diffuus licht en betaalbaarheid waren de uitgangspunten voor de ‘Minimism’-serie van DEPTH. Het minimalistische samenspel van het eikenhout van de robuuste connector in combinatie met de elegante lijnen van de lange ledlampen bepalen het eigentijdse beeld. Armatuur en lichtbron vormen samen een geheel zonder onnodige afleiding of zichtbare verbindingen door toepassing van een nieuw fittingtype. De strakke, slanke vorm, geeft Minimism een geraffineerde uitstraling, waardoor deze toepasbaar is in zowel publieke als particuliere omgevingen

Licht op meerdere plekken in een interieur zorgt voor een prettig lichtniveau overal in de ruimte en het doet ook veel voor de sfeer. Met dit gegeven ging Dick Spierenburg aan de slag om een lamp te ontwerpen die zich meermaals laat toepassen zonder dominant te worden en de ruimte zelfs spannender maakt. Visueel en ruimtelijk een bescheiden plek innemen als uitgangspunt leidde tot een even eenvoudig als elegant model dat door zijn tijdloos karakter soepel in interieurs laat integreren. Een vlak van 30×30 cm op een slank pootje en een kruis op de vloer. Het vlak is transparant en bij inschakelen licht het egaal op waarmee het rondom helder en zacht licht in de ruimte brengt. De innovatie zit hier in de smalle LED. Het speciale patroon zorgt ervoor dat het frameloze vlak egaal verlicht wordt.

Interieurarchitect Kees Marcelis zocht een lamp die goed zou passen in tijdloze residentiële en hospitality projecten. Een lamp die zowel een statement in het interieur is als een functioneel de gewenste lichteffecten geeft. Opvallend is de karakteristieke vorm en het veelzijdige lichtbeeld. De vorm ontstond toen Marcelis verschillende L-vormen over elkaar legde en de juiste versies ontstonden. Het zachte Led licht reflecteert vanuit drie verschillende staanders op de voet en geeft ook indirect licht op de muur vanuit de verticale staander en gericht leeslicht naar beneden uit de 2 armen. Reflex kan in verschillende modules worden samengesteld. Het indirecte en directe licht kunnen separaat geschakeld worden. Reflex is verkrijgbaar in eikenhout naturel en carbon zwart.

Met de Pleat hebben de ontwerpers Wiebe Boonstra, Martijn Hoogendijk & Marc van Nederpelt van DUM office een bijzonder lichtontwerp ontwikkeld. Een klassieke plooi/plissé uitgevoerd in een elegant volume leidt tot een serie hang- en vloerlampen met kappen van textiel. De inspiratie voor het ontwerp van Pleat is de techniek van het plisseren, een oude techniek uit de mode die aan het verdwijnen is maar gelukkig nog in Nederland aanwezig is. Er zijn drie nieuwe kleuren geïntroduceerd, bovenop de bestaande antraciet en wit: diepgroen, kaneelbruin en zand taupe.

Nivo is een uitgesproken bijzettafel die door het kenmerkende gevouwen blad over meerdere niveaus beschikt. Hier ontleent deze stijlvolle tafelserie dan ook haar naam aan. Nivo is verkrijgbaar als bijzettafel en salontafel in meerdere maatvoeringen.

De Nivo bijzettafel is volledig uitgevoerd in staal. Het tafelblad en onderstel worden afgewerkt met een matte structuur poedercoating in diverse eigentijdse kleuren. De salontafel wordt uitgevoerd met massief eikenhouten poten en is beschikbaar in twee afmetingen.

Op de Bock kun je actief zitten maar ook leunen of rusten, toegepast aan een hoge tafel of bar maar ook als vrijstaand meubel te gebruiken. Een nieuw archetype zit-object voor zowel werk, woon en hospitality omgeving. Het ontwerp stimuleert een gezonde en actieve zithouding en is een samensmelting van zowel traditioneel als hedendaags vakmanschap. Het robuuste karakter van de massief houten constructie, in combinatie met de elegante vormen, is verrassend comfortabel door het hellende zitvlak. Deze veelzijdige typologie leent zich voor omgevingen waar behoefte is aan flexibiliteit. 

De Kami is een houten modulaire design tafel die is ontworpen om met gemak en naar wens te configureren, waarbij eindeloos in lengte geschakeld kan worden in verschillende uitvoeringen. Van een kleine intieme setting tot een grote blikvanger in een vergader- en boardroom omgeving. De volledig houten design tafel is beschikbaar in een ronde of ovale vorm voor zowel het blad als de kolom(men). De moderne tafel brengt een duurzaam ontwerp en organische vormen samen tot een tijdloos design voor de woon- en werkomgeving. De Kami-collectie is in samenwerking met Occony ontwikkelt.

Experimenteer met de verschillende modules en creëer jouw ideale zitopstelling met de Domino.18 van Montis. Koppel ze aan elkaar, van welke kant je maar wilt. Speel met drie hoogtes. En creëer jouw skyline. Nieuw ontwikkelde ronde hoek- en verbindingselementen breiden de collectie uit en spelen zo in op de organische trend.

Een subtiele knik in de armleuning maakt het verschil bij de Otis van Montis. Een kleine knik in de arm verleent de bank karakter en optimaliseert het comfort dat bij een smal frame vaak ontbreekt. Otis is een flexibel ontwerp, makkelijk aan te passen aan specifieke maat- en smaakwensen. Met accessoires voor extra gemak.

Zelfs het breedste productassortiment kan soms geen antwoord geven aan specifieke wensen van een project. XAL gaat aan de slag en ontwikkelt samen op maat gemaakte verlichtingsoplossingen die zijn afgestemd op de specifieke architecturale en esthetische behoeften van het project. Afhankelijk van het ordervolume kunnen ze kleine aanpassingen aan bestaande XAL-producten doorvoeren of zelfs geheel nieuwe innovaties ontwikkelen. In het nieuwe LIGHTLAB in Design Post Amsterdam laat XAL een selectie aan lichtuitingen, -vormen en -aansturingen zien, die een startpunt kunnen zijn voor de te ontwikkelen verlichtingsoplossingen.

De collectie Storylines bestaat uit 18 hoogwaardige gordijnen. Gekenmerkt door uitstekend vakmanschap, nauwgezette aandacht voor detail en tactiele structuren, zijn deze gemaakt van de beste materialen door toonaangevende fabrikanten en ambachtslieden. Verfijnd en iconisch, de collectie wordt gekenmerkt door sensuele oppervlakken, individuele kleuren en verfijnde constructietechnieken. De collectie is ontworpen door Creative Director Isa Glink en haar team.

Kvadrat blijft nieuwe producten, stoffen, collecties en innovaties introduceren. Tijdens Glue maakt u kennis met de nieuwe collectie Storylines en de nieuwe meubelstof Sisu, ontworpen door Nanna Ditzel & Danh Vo.

site by de heren van