Gastsprekers // Architect Talk – Traffic

Meld u aan voor een inspirerende avond over ‘Traffic’.
Tijdens de Architect Talk van Design Post Amsterdam zoomen Jan Benthem en Joost Vos (Benthem Crouwel), Herman Kossmann (Kossmann.dejong exhibition architects) en Sigrid Calon (Sigrid Calon) in op hoe het interieur van kantoren, musea en luchthavens, maar ook de gebouwen en zelfs hele steden veranderen door de dynamiek van de moderne mens. Hieronder de sprekers aan het woord:

Benthem Crouwel Architects

“Onze stations en het ontwerp voor Data Center AM4 zijn overdekte en digitale stadspleinen.” – Jan Benthem en Joost Vos

Benthem Crouwel Architects ontwerpt innovatieve, flexibele en efficiënte gebouwen in allerlei verschillende schalen: van tiny houses tot aan stations en crossover-projecten met designers. In alle ontwerpen zoekt BNTHMCRWL een evenwicht tussen economische, sociale en ecologische belangen, met een bijzondere aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Bekende ontwerpen zijn Rotterdam Centraal, de noord/Zuid lijn, AM4, Schiphol Airport en het Stedelijk Museum.

Fotografie: Noord Zuidlijn, Centraal Station – Jannes Linders

Kossmann.dejong exhibition architects

“Wij ontwerpen geen ruimte maar een verhaal, een totaalbeleving eigenlijk. Alles is met elkaar verbonden – het licht, het uitzicht, de wanden, het meubilair, het materiaal.” – Herman Kossmannn

Herman Kossmann (1958) is mede-oprichter en creatief directeur van Kossmann.dejong exhibition architects. Kossmann.dejong is een internationaal ontwerpbureau voor tentoonstellingsontwerpen en interieu­rarchitectuur gevestigd in Amsterdam. Kenmerkend voor de ontwerpbenadering van Kossmann.dejong is de koppeling van inhoud aan verbeelding. Door gebruik te maken van een mix van disciplines en media, een grote mate van theatraliteit en verschillende communicatie- en belevingslagen worden multimediale, narratieve ruimtes gecreëerd met een unieke vorm. Het doel is betekenisvolle omgevingen te ontwerpen die bezoekers inspireren, emotioneel raken en een blijvende herinnering opleveren.

Over Lounge 2
Kossmann.dejong heeft het compleet nieuwe interieur ontworpen van Lounge 2 op Amsterdam Airport Schiphol. Een internationaal onderscheidende lounge, waar reizigers graag verblijven, elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten en waar van alles te ontdekken valt. In Lounge 2 zijn interieur en architectuur volledig geïntegreerd ontworpen. Het bouwkundig ontwerp en masterplan van Lounge 2 is van de hand van Benthem Crouwel NACO, de huisarchitecten van Schiphol.
Kijk voor meer informatie op onze website http://www.kossmanndejong.nl/project/lounge-2-schiphol/

Schiphol Lounge 2 – © Thijs Wolzak / Kossmann.dejong

Sigrid Calon

“Met kleur en geometrische vormen laat ik mensen de openbare ruimte op een andere manier ervaren. Met mijn werk zoek ik een spannende balans tussen herkenning én verassing.” – Sigrid Calon, grafisch en ruimtelijk ontwerper

Sigrid Calon maakt werk dat laveert tussen autonoom en toegepaste beeldende kunst. Als maker met een eigen heldere beeldtaal onderzoekt zij de mogelijkheden deze taal in te zetten en toe te passen in verschillende materialen en uiteenlopende media. Haar werk is aangekocht door diverse musea en ze werkte samen met o.a. Swatch, Uniqlo en Forbo. Sigrid woont en werkt in Tilburg.

Kalverpassage Amsterdam

 

Deze bijzondere middag en avond is speciaal georganiseerd voor (interieur)architecten. Wilt u dit evenement bijwonen mail dan naar:  eva@designpostamsterdam.nl

site by de heren van