Pablo van der Lugt – DPA Talk #18: Innovatieve Materialen

Op 22 november staat Talk #18: Innovatieve Materialen gepland. In de aanloop hiernaartoe introduceren we de sprekers van deze avond. De aftrap zal worden verzorgd door gastspreker Dr. Ir. Pablo van der Lugt, bekend van o.a. zijn recent gepubliceerde boek: Booming Bamboo. Hieronder lees je meer:

GASTSPREKER: DR. IR. PABLO VAN DER LUGT
World Bamboo Ambassador | Lecturer Bio-based Materials | Head of Sustainability

Pablo van der Lugt is een gepassioneerde ambassadeur van bio-based materialen zoals hout en ‘engineered’ bamboe. Hij is als bouwkundig ingenieur gepromoveerd aan de TU Delft (faculteit Industrieel Ontwerpen, vakgroep Design for Sustainability) op de duurzaamheid en commercialisatie van bamboematerialen in West-Europa. Pablo is de auteur van 5 boeken over biobased materialen, waaronder het recent gepubliceerde “Booming Bamboo”. De (her)ontdekking van een duurzaam materiaal, met eindeloze mogelijkheden.

Naar een biobased economy voor snelgroeiende grondstoffen zoals bamboe en Europees zachthout liggen grote kansen. Als deze tenminste zodanig worden aangepast dat deze qua prestatie kunnen concurreren met tropisch hardhout wat schaars is en niet hernieuwbare materialen als staal en beton. Over deze verandering heeft Pablo veel gepubliceerd in zowel wetenschappelijke als populaire tijdschriften. Regelmatig geeft hij gastlezingen over dit onderwerp aan partijen in de bouw betrokken bij duurzaamheid (architecten, overheden, aannemers, ontwikkelaars, etc). Met een achtergrond in zowel de wetenschap als de praktijk kan Pablo een complex onderwerp als duurzaam materialiseren in de bouw op een enthousiaste en toch heldere en bondige manier overbrengen aan de hand van praktische cases.

Meer informatie:

DPA Talk#18: Innovatieve Materialen
Datum: 22 november
Tijd: 17:30 – 19:00
Plek: Design Post Amsterdam

Alleen toegang met bewijs, meld je aan via de ticketlink:

Ticketlink Eventbrite.

Pablo van der Lugt - DPA Talk #18: Innovatieve Materialen

site by de heren van