Frits Philips Concert Hall

Architecten: Van Eijk en Van der Lubbe
Gebouw: Concertgebouw Eindhoven
Fotograaf: Frank Tielemans
Toegepaste stoffen: Hallingdal 65, Perla

 

Architecten Van Eijk en Van der Lubbe hebben gekozen voor de Kvadrat stof Hallingdal 65 in het Frits Philips Concertgebouw (Muziekgebouw Frits Philips) in Eindhoven. Het Frits Philips Concertgebouw werd heropend in 2010, naar aanleiding van het herontwerp van Van Eijk & Van der Lubbe. Het wordt beschouwd als een van de tophallen van Europa en biedt optredens van een breed scala aan muziek, waaronder jazz, pop, wereld en klassiek. Van Eijk & Van der Lubbe ontwierpen elk detail speciaal voor het project, waaronder de enorme glazen gevel, de foyers, het meubilair en het servies. Daarbij hebben ze elk aspect van het interieur zorgvuldig overwogen: om bijvoorbeeld het probleem van lege stoelen af ​​te leiden van de mensen die op het toneel staan zijn deze allemaal een net iets andere tint.

Alle zitplaatsen in de Concertzaal zijn bekleed met Hallingdal 65, in verschillende kleuren waarbij meer dan 2.000 meter is gebruikt. De stoelen en poefs in de lobby zijn bekleed met verschillende tinten Perla en Hallingdal 65. De stoelen, samen met alle andere producten die speciaal door architecten zijn ontwikkeld voor het project, zijn tentoongesteld als de ‘M-collectie’ in Milaan.

site by de heren van