DPA Architect Talk #3: United in Diversity

donderdag 09 november, 2017 | 15:30

Op 9 november is de derde editie van de Architect Talk in Design Post Amsterdam. Een besloten seminar voor de (interieur)architect. Het uitgebreide middagprogramma met het thema ‘United in Diversity & the other way around’ neemt de bezoeker mee in de verscheidenheid van de ontwerpwereld.

Enerzijds tonen we dit door eenheid in diversiteit (Unity in Diversity), waarbij verschil in disciplines leidt tot een samenwerking. Te gast zijn architect Mels Crouwel samen met kunstenaar Jólan van der Wiel en hun project Forces for Architecture.

Anderzijds door diversiteit in eenheid (& the other way around): Twee ontwerpers met een focus op producten, maar met onderlinge verschillen. Hiervoor zijn Christien Meindertsma en Nipa Doshi van het internationaal vermaarde designer duo Doshi & Levien te gast.

Met dit programma informeren we, maar bieden we onze bezoeker ook inspiratie en diepgang. De focus van ‘United in Diversity; wordt versterkt met een uitgekiende selectie van vier geweldige sprekers van internationaal niveau. Uitnodigingen worden strikt persoonlijk verzonden en entree is alleen mogelijk met een ‘entree-ticket’ dat u krijgt toegestuurd door Design Post. Met dit programma proberen we niet alleen te informeren maar ook te inspireren en verdieping te geven.

Over de sprekers:

Nipa Doshi is de vrouwelijke helft van het internationaal gerenommeerde duo Doshi&Levien. Nipa groeide op in India en studeerde ontwerp aan het National Institute of Design, opgericht naar het manifest van Charles&Ray Eames. Ze heeft een scherp oog voor visuele cultuur en is werkzaam in verschillende disciplines en industrieën. Zo heeft ze gewerkt voor Kvadrat, Cappellini, Galerie Kreo en verscheidene musea en culturele instellingen.
Lees hier meer over Nipa Doshi

Christien Meindertsma verkent het leven van producten en grondstoffen. Met haar ontwerpen probeert ze begrip te krijgen voor processen die door de huidige industrialisatie verder van ons zijn verwijdert dan ooit tevoren. Tegelijkertijd kijkt ze ook naar hoe materialen op een nieuwe manier gebruikt kunnen worden, zoals recentelijk nog haar stoel van vlas die ze voor Label Breed in samenwerking met Enkev maakte.
Lees hier meer over Christien Meindertsma

Mels Crouwel studeerde af als ingenieur aan de faculteit van architectuur aan de technische universiteit van Delft. Met aandacht voor functionaliteit, duurzaamheid en een persoonlijke passie voor kunst en is er door hem en Benthem Crouwel architecten gewerkt aan projecten zoals het Anne Frank Huis,  Museum De Pont en het Stedelijk museum in Amsterdam.  Samen met Jólan van der Wiel is hij ook het project Forces for Architecture gestart.
Lees hier meer over Mels Crouwel
Lees hier meer over Forces for Architecture

Jolan van der Wiel staat aan het hoofd zijn eigen ontwerppraktijk die samenwerkt met o.a. architecten, scheikundigen en mode-ontwerpers. Hij verricht artistieke experimenten in meerdere thema’s en omgevingen. Deze verkenningen leiden tot originele ontwerpersgereedschappen, nieuwe materialen en unieke objecten. Zoals zijn Gravity Serie waarbij hij magnetisme als uitgangspunt gebruikte om unieke objecten en meubels te maken.
Lees hier meer over Jolan van der Wiel
Lees hier meer over Forces for Architecture

site by de heren van