Uitgelicht Talk#14: Buro BELÉN

Op donderdagavond 11 mei zal er wederom een DPA Talk plaatsvinden. Deze 14e editie draait om textiel met als thema: Merging Textile and Interiors. Te gast zijn Mae Engelgeer, Brecht Duijf en Lenneke Langenhuijsen van Buro BELÉN en Dienke Dekker van Kinnasand. Hieronder vind u meer informatie het eerste sprekersduo van de avond Buro BELÉN.

BELÉN is opgericht door Brecht Duijf en Lenneke Langenhuijsen, die elkaar kennen van de Design Academy. Brecht werkte onder meer voor Forbo Flooring en lanceerde haar eigen kledinglijn 18-11-81. Lenneke studeerde af met haar project ‘Wooden Textiles’, wat ze heeft doorontwikkeld en nu bekend staat als Cambials.

Het duo ontwerpt puur vanuit materiaal. Door de materiële kwaliteiten van ruimtes, objecten en producten aan te passen creëren ze bijzonder tastbare ontwerpen die een blik gunnen in de toekomst. Centraal staan de intuïtieve, emotionele en fysieke aspecten van design. Dit resulteert in producten en visies die onverwachte toepassingen van kleur en materiaal tonen, maar ook een herwaardering van conventionele technieken laten zien.

BELÉN werkt aan materiaal en kleurconcepten binnen een breed werkveld waarbij productontwerp, interieurontwerp en het ontwerpen van tentoonstellingen aan bod komen. Opdrachtgevers zijn onder andere: Georg Jensen, Villa Noailles Hyères en Textiellab Tilburg. Het werk van BELÉN is tentoongesteld bij het textielmuseum in Tilburg, Boijmans van Beuningen Rotterdam en Palazzo Clerici in Milaan.

Naast hun werkzaamheden voor Buro BELÉN geven ze ook les aan de Design Academy Eindhoven en Artemis Akademie in Amsterdam.

Website Instagram

Klik hier om u aan te melden.

 


type project: