Uitgelicht Talk#14: Mae Engelgeer

Op donderdagavond 11 mei zal er wederom een DPA Talk plaatsvinden. Deze 14e editie draait om textiel met als thema: Merging Textile and Interiors. Te gast zijn Mae Engelgeer, Brecht Duijf en Lenneke Langenhuijsen van Buro BELÉN en Dienke Dekker van Kinnasand. Hieronder vind u meer informatie over onze tweede spreekster Mae Engelgeer.

De Nederlandse ontwerpster Mae Engelgeer studeerde af aan het Amsterdam Fashion Instituut in 2004 waar ze zich specialiseerde in textiel design. Hierna volgde ze de prestigieuze Master in Toegepaste Kunsten aan het Sandberg Instituut en begon met de ontwikkeling van haar eerste textielcollectie bij het TextielLab. In 2014 opende ze haar eigen studio in Amsterdam waar ze werkt aan productdesign, productontwikkelingen, installaties en internationale samenwerkingen.

Het werk van Mae kenmerkt zich door een typisch en duidelijk gebruik van kleur, geometrische vormen en lineaire elementen – aspecten waarmee ze een zeer sterke herkenbare stijl heeft weten te ontwikkelen.

Daarnaast speelt een gevoel voor compositie en detail een belangrijke rol bij het samenstellen van de evenwichtige ontwerpen van Mae. Het werk is dan ook minimalistisch met een speelse twist. Op slimme wijze weet ze ambacht, techniek en materiaal te laten samenkomen in textiel waarmee ze menig interieur verrijkt.

Website Instagram Facebook

Klik hier om u aan te melden.

 


type project: